Selecteer pagina

Belangrijke zege Dubbeldam

Belangrijke zege Dubbeldam

Dordrecht – Vier van de zes Dordtse zondagclubs boekten vandaag overwinningen. Derdeklasser Dubbeldam en vijfdeklasser GSC ODS versterkten met fraaie zeges hun hoge posities. RCD (derde klas) en SSW (vijfde klas) vielen op met monsterzeges.

Dubbeldam

Derdeklasser Dubbeldam (foto) omzeilde een buitengewoon lastige klip door het uitduel bij OHVV met 1-2 te winnen. “Moeizaam en zwaarbevochten. Maar wel heel belangrijke 3 punten!”, aldus spits Jerry van Ingen.
Jerry zag voor rust een van zijn voorzetten door een OHVV-speler in eigen doel gewerkt (0-1). De rust brak toch met 1-1 aan. In blessuretijd wist de thuisploeg in een rebound te scoren. Het spannende eerste bedrijf leverde Dubbeldam diverse mogelijkheden op. Max Bresser, Stan van Pelt, Jerry van Ingen en Enzo van de Vossenberg misten net een greintje geluk in de afwerking. En passant liet Dubbeldams doelman Robin van Dijk zich ook niet onbetuigd met enkele knappe reddingen.
Na rust een zelfde spelbeeld. Diverse prachtige aanvallen van Dubbeldam afgewisseld met uitstekend werk van Robin van Dijk die vandaag vrijwel alle klusjes en klussen voorbeeldig opknapte. Een enkele keer met wat mazzel. Zoals bij die aanval waarbij OHVV binnen luttele seconden twee keer de paal en één keer de lat trof. Uiteindelijk besliste Stan van Pelt het duel op aangeven van Jerry van Ingen (1-2). In de slotfase mikte OHVV op alles of niets. Dat leidde niet alleen tot prima acties van Dubbeldams doelman maar leverde de Dordtse ploeg ook enkele counter-mogelijkheden op. Gescoord werd er echter niet meer waarna het winnende Dubbeldam na afloop vernam dat twee van de drie concurrenten (Meeuwenplaat en FC IJsselmonde) punten hadden gemorst. Koploper Meeuwenplaat kwam bij SV Charlois niet verder dan een 2-2 gelijkspel terwijl FC IJsselmonde in Zevenbergen onderuit ging tegen Virtus (2-0).
*Stand bovenaan nu: Meeuwenplaat 19-50, Dubbeldam 21-47, FC IJsselmonde 19-40, Virtus 17-37.
Bron: stem van Dordt