Selecteer pagina

Bekerwedstrijd begint eerder

Bekerwedstrijd begint eerder

Aanstaande zaterdag speelt Dubbeldam tegen ZBC’97.
De wedstrijd is vervroegd naar 14.00 uur.
Voor aanvang van de wedstrijd staan we uiteraard stil bij het overlijden van Dirk Dalebout

Dubbeldam is niet ongeschonden uit alle voorbereidingswedstrijden gekomen.
Grootste pechvogel en de speler die het langst afwezig zal zijn is Max Bresser. Hij raakte al aan het eind van het vorige seizoen geblesseerd, maar tijdens de voorbereiding bleek de kwetsuur ernstig dan gehoopt. Het is nog even afwachten voor we weten hoe lang hij echt afwezig is, maar een terugkeer in enkele weken is uitgesloten.
In de wedstrijd tegen Wieldrecht op het Jan Stam Toernooi kwam Rick de Graaf lelijk ten val. Hij kan zeker nog geen volledige wedstrijd spelen.
Aan de bekerwedstrijd tegen Alblasserdam hield Jerry van Ingen een dikke enkel over en was deze middag niet inzetbaar,
Jordy Wouters wordt na zijn blessure aan het eind van vorig seizoen langzaam gebracht om de kans op terugslag te minimaliseren.
Tel daar nog enkele vakantiegangers bij op en mensen die moeten weken en de optelsom is duidelijk, een hele opgave voor onze trainer om een team samen te stellen.

Uiteindelijk stuurde hij om even voor twee uur de volgende elf spelers binnen de lijnen: Dylan Koorneef, Sven Weijts, Dennis Stam, Kevin Bosman, Jordy Wouters, Enzo van de Vossenberg, Rory van der Weijden, Stan van Pelt, Wesley Borsboom, Mika Gutierrez Oliva en Dennis Geschiere.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan supporter en oud-leider van Dubbeldam 2 Dirk Dalebout. Na een vermissing van een maand, werd zijn lichaam vorige week zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Alblasserdam gevonden. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw en dochter in deze moeilijke tijd.

Dubbeldam was in de beginfase totaal niet bij de wedstrijd. Alle duels gingen verloren en de spelers van ZBC’97 kregen veel te veel ruimte. Zij maakten hier dankbaar gebruik van en stonden al na vijftien minuten op een 0-3!! voorsprong.
Toen het er nog flink bij ging regenen, besloten veel supporters hun heil in de kantine te gaan zoeken en hebben daardoor veel gemist.

Dubbeldam krabbelt op en vecht zich terug in de wedstrijd. In eerste instantie hebben we pech met de afronding of vinden een uitstekende ZBC doelman op ons pad. Zo schiet Jordy Wouters op de sluitpost als hij door een slimme steekpass van Dennis Geschiere een op een met hem komt te staan. Een minuut later schrikt Dennis Geschiere van het snelle uitkomen van de doelman waardoor een grote kans verloren gaat. Uiteindelijk is het na een klein half uur wel raak.
Eerst stuiten Enzo van de Vossenberg en Jordy Wouters in een op een situaties nog op de doelman van ZBC’97. Daarna geeft Dennis Geschiere goed voor en eerst schiet Jordy nog op de doelman maar in de rebound is het eindelijk raak.

Uit een gemakkelijk gegeven vrije trap van de rechterkant van het veld, tilt ZBC’97 het verschil toch weer naar drie treffers 1-4.

Al vijf treffers op het scorebord en dan is de wedstrijd nog niet gespeeld. Vijf minuten na de vierde treffer van ZBC’97 schiet Dennis Geschiere snoeihard op de lat. Mika Gutierrez Oliva is heel attent en schiet de terugkaatsende bal in het doel en verkleint de achterstand van Dubbeldam weer naar twee treffers. Een minuut later is Jordy Wouters weer trefzeker en Dubbeldam volledig terug in de wedstrijd. Vanaf de linkerflank geeft Enzo van de Vossenberg goed voor en Jordy Wouters kruipt voor zijn tegenstander en tikt de 3-4 binnen.

Nog voor rust had Dubbeldam ook nog op gelijke hoogte kunnen komen, maar met drie man vrij voor het doel komt de voorzet van Stan van Pelt niet aan en dus kijken we na 45 minuten weliswaar tegen een kleine achterstand aan. Maar bij een ieder is er wel weer het vertrouwen dat er nog een stunt mogelijk is en dat hadden we na een kwartier toch bijna geen rekening meer mee durven te houden.

De tweede helft begint zoals de eerste eindigde met een dreigend en aanvallend Dubbeldam en het is wachten op de gelijkmaker. Na tien minuten valt de verdiende gelijkmaker uit de mooiste aanval van de middag. Een aanval over vele schijven met snelle combinaties wordt uiteindelijk door Jordy Wouters afgerond. Zijn derde treffer is de vierde voor Dubbeldam en dus een 4-4 stand.

Niet veel later gaat onze topscorer van de middag Jordy Wouters naar de kant en wordt vervangen door Mischa Brassien. Hij kan niet lang genieten van zijn invalbeurt want exact 60 seconden later moet hij geblesseerd vervangen worden door Tim van den Enden.
Tim van den Enden staat gelijk bijna aan de basis van een voorsprong voor Dubbeldam. Met een uitstekende pass geeft hij Dennis Geschiere een mooie kans, maar weer is daar de doelman van ZBC’97. Niet veel later is Tim van den Enden niet zelfzuchtig en biedt de kans aan onze spits. Helaas heeft hij te veel tijd nodig om binnen te schieten waardoor de verdediging van ZBC’97 toch redding kan brengen.

Een schitterend schot van Stan wordt met een even zo mooie duik gekeerd door de doelman van ZBC’97 maar het wachten blijft toch op een voorsprong van Dubbeldam. De ploeg uit Zwijndrecht is de tweede helft nauwelijks nog gevaarlijk. Rick de Graaf komt nog in het veld voor Rory van der Weijden, die ook vorige week nog geblesseerd was.

Een kwartier voor tijdkont Dubbeldam dan eindelijk op voorsprong. Het is wederom Tim van den Enden die goed voorzet en dan is het voor Dennis Geschiere een koud kunstje om de 5-4 binnen te schieten.
Lang kunnen we niet genieten van de voorsprong. Terwijl Dubbeldam het doelpunt nog viert, is de concentratie volledig weg en ZBC profiteert gelijk 5-5.

Vijf minuten voor tijd komt Dubbeldam met een man meer te staan. Na een diepe bal lijkt Mika Gutierrez Oliva vrij baan te hebben naar het doel van ZBC’97. Een verdediger van ZBC’97 maakt echter hands waardoor deze kans voor Dubbeldam om zeep wordt geholpen. Hij moet dit echter wel met een rode kaart bekopen. De vrije trap van Dennis Geschiere is wel snoeihard maar gaat net naast.

Tim van den Enden geeft Stan van Pelt een mooie kans op een presenteerblaadje, maar Stan lijkt te schrikken en schiet de bal over.
Een minuut later kan Dubbeldam alsnog de wedstrijd beslissen. Stan van Pelt lijkt zijn gemorste kans te willen goedmaken maar schiet vanuit een moeilijke hoek naast, terwijl Dennis Geschiere volledig vrij voor het doel er beter voor stond.

 

klik hier voor het live verslag van deze wedstrijd

Details

DatumTijdLeagueSeizoenSpeler van de Week
07/0914:00KNVB Beker2019 - 2020Tim van den Enden

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 15Draw
ZBC’97 15Draw

Dubbeldam 1

Rory van der Weyden Middenvelder 43'
Sven Weijts Verdediger
Dennis Stam Verdediger
Kevin Bosman Verdediger
Mika Gutierrez Oliva Aanvaller 38'
Stan van Pelt Verdediger
Enzo van de Vossenberg Middenvelder 77'
Wesley Borsboom Middenvelder 37'
9Dennis Geschiere Aanvaller 75'
Rick de Graaf Verdediger
Jordy Wouters Middenvelder 27', 39', 56'
Mischa Brassien Middenvelder
Tim van den Enden Aanvaller
Dylan Koorneef Keeper
  5 3

ZBC’97 1

Officials

Scheidsrechter KNVBAssistent scheidsrechter
J.A. de JongHarry Swart

Locatie

Sportpark Schenkeldijk
Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland