Selecteer pagina

Terwijl voetbalvrienden Jordan van der Gaag, Sydney van Hooijdonk en Jan Paul van Hecke donderdagavond voor de voorlopige wedstrijd van hun leven De Kuip betreden, bindt Freek van Gestel zijn kicksen onder voor een duel in een aanzienlijk kalmer decor. Al wordt van zowel NAC als Bavel hetzelfde gevraagd: een onvervalste bekerstunt.

Als ik dan Jan Paul zo’n interview live op televisie zie geven na die overwin­ning op AZ… Met Ronald de Boer ernaast. Fantas­tisch.

,,Eigenlijk zitten we in hetzelfde schuitje.” Met de trotse koploper van de derde klasse moet Van Gestel de soevereine lijstaanvoerder van de hoofdklasse, Unitas Gorinchem, trachten te vloeren. En dat terwijl zijn oude club, NAC, zich moet ontdoen van topclub Feyenoord. Ook nog eens allebei in de thuishaven van de ander.

,,Aan de wedstrijd van NAC op bezoek bij AZ, zie je dat het kan. Daar winnen, dat is niet gewoon.” Van Gestel gooit de termen er volleerd uit. ,,Compact staan. Scherp in de counter zijn. En op het juiste moment durven te voetballen.” Om er aan toe te voegen: ,,En nee, zeker geen knikkende knieën.”

Genieten van voetbalvrienden in de schijnwerpers

Het was wel even wennen voor Van Gestel, toen hij afgelopen zomer het leven van een topsporter inruilde voor dat van een student. ,,Vanaf mijn negende had ik bij NAC gespeeld. Het was dus wel even schakelen, ja. Mijn droom is eigenlijk altijd geweest om profvoetballer te worden.”

Desondanks vindt hij het niet gek om jongens als Van Hooijdonk, Van der Gaag en Van Hecke te zien floreren in het shirt van NAC-1. Laat staan dat ze naar de uitverkochte Kuip gaan, aan de rand van de bekerfinale. ,,Ik heb daar geen moeite mee hoor. Prachtig dat ze dat meemaken. Ik app Jordan zo ook nog even om hem vanavond succes te wensen. We hebben heel veel contact.”

Bron: BN de Stem