Selecteer pagina

Beide ploegen kunnen leven met een punt

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Door Fred van Dongen
Dordrecht – Léon Vroon (23, RCD) en Jerry van Ingen (29, Dubbeldam) waren het na afloop roerend met elkaar eens: ‘Het was geen beste wedstrijd’. De derby waarmee beide ploegen de eerste competitiehelft afsloten eindigde onbeslist (1-1). In beide kampen kon men best leven met dat resultaat.
Léon (centraal verdediger) en Jerry (spits) waren vanmiddag elkaars directe tegenstanders. En scoorden allebei waardoor ze beiden toch nog een zij het persoonlijk succesje overhielden aan de zoveelste derby in de derde kas zondag. Léon Vroon baalde natuurlijk dat Jerry van Ingen hem zo’n tien minuten voor rust te snel af was en Dubbeldam op voorsprong zette (0-1). ‘Maar’, reageerde hij na afloop gevat: ‘ik heb zelf ook mooi gescoord!’. Léon schatte op slag van rust een assist van zijn aanvoerder Oktay Karaca op juiste waarde en tekende attent de 1-1 aan. Dat zou ook de eindstand worden.
Léon Vroon liet het terugblikken op de derby over aan zijn ploegmakker Wesley Schrauwen. Die analyseerde correct: ‘Het was vandaag slecht voetbal van beide kanten. Met ploegen die allebei de bal in de diepte speelden. Alleen kwamen die ballen maar zelden goed aan. In elk geval hebben we er weer een puntje bij. Het belangrijkste voor ons is boven de negende plaats van de ranglijst te eindigen. Want ik begreep dat twee ploegen rechtstreeks degraderen en de drie daarboven nacompetitie moeten spelen’. Zoals bekend leidt de hervorming van de zogeheten competitie-piramide dit seizoen tot aangescherpte degradatieregels.
Bij RCD blijven ze begrijpelijk vol vertrouwen dat die missie slaagt mede gezien de huidige stand (de ploeg staat nu gedeeld zevende). In dat licht zag Léon Vroon in het gelijkspel van vanmiddag een opsteker. Léon: ‘Want we zijn nog altijd thuis ongeslagen’.
Jerry van Ingen kon namens Dubbeldam toch vrede hebben met het gelijkspel. ‘Wel jammer dat we niet hebben gewonnen maar achteraf is die 1-1 best terecht. Eigenlijk is het elke week hetzelfde bij ons. We verschaffen onszelf gewoon te weinig mogelijkheden. Helaas moest bij ons nog voor rust ook nog Dennis Geschiere uitvallen met een enkelblessure’.
Dennis’ blessure kan worden gezien als een flinke aderlating omdat Dubbeldam (nu vijfde) nog altijd goede hoop heeft in de top van het klassement te eindigen. Dennis bleek de laatste wedstrijden een belangrijke pijler bij dat streven. Dennis: ‘Ik had al een tijdje last van die enkel. Nu maar afwachten hoe lang het herstel duurt’.
 
*Rendement
Dubbeldam begon de derby sterk maar zag het rendement beperkt blijven tot een serie hoekschoppen. Bij RCD verliep geleidelijk aan de omschakeling vlotter waardoor de thuisploeg enkele goede mogelijkheden kreeg op voorsprong te komen. Gebrek aan scherpte én doelman Davey van Pelt stonden succes in de weg. Uitgerekend in de omschakeling kwam Dubbeldam op voorsprong. De weer alerte Jerry van Ingen promoveerde voorbereidend werk van Xander Staphorst tot de 0-1. RCD bleek niet ontmoedigd. In de extra tijd zag Léon Vroon zijn opmars richting front beloond met de 1-1 op assist van Oktay Karaca,.
In het tweede bedrijf waren beide ploegen enkele keren dicht bij een voorsprong. De doelmannen Gianni van Buuringen en Davey van Pelt voorkwamen dat mede omdat aan beide kanten de absolute scherpte ontbrak. Af en toe ging de spanning gepaard met irritaties. ’Maar dat hoort nu eenmaal bij een derby’, sprak Jerry van Ingen na afloop rake woorden.

 

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer