Selecteer pagina

Begonnen te slap
Dordrecht – De stadsderby in de derde klas kende vanmiddag een onverwachte uitslag. De bezoekers triomfeerden met 0-1. De winnende goal gal viel al na een dik kwartier. Dordt2222 vroeg Davey van Pelt (doelman Dubbeldam) en Michael Witman (trainer FC Dordt Am) naar hun visie op de stadsstrijd.
 
 
Michael Witman (FC Dordrecht Am):
‘Vandaag een echte derby op het progamma! En dat lieten wij blijken ook, want er zat bij ons vanaf minuut 1 strijdlust in. Eerste helft hebben wij de meeste kansen gecreëerd een stuk of 7 tegenover maar 1 schot van dubbeldam uit een vrije trap. Van die 7 kansen scoren wij er maar jammer genoeg maar eentje. Uit een aanval waarin Quincy Ignacio hem onzelfzuchtig opzij legt en het Jhonel Geertruida is die de 0-1 op het scorebord zet. Daarna moet je de stand eigenlijk gewoon vergroten, alleen wilden ballen er niet in, waaronder een keer op de lat van Quincy er gewoon niet in’.
‘Na rust kreeg Dubbeldam meer kansen en vooral na de rode kaart van onze keeper Yarno Teuling. Die liet zich provoceren door een speler van Dubbeldam. Die gewoon naschopte, waarop Yarno een duw gaf. Scheids had dit moeten zien en of allebei rood moeten geven of anders moeten aanvoelen dat het een derby is en bestraffen met geel. Ik zag het niet goed gebeuren, maar toen ik de duw van Yarno zag, zei ik eigenlijk gelijk dan moet die Dubbeldammer echt iets hebben geflikt, want dit is niks voor Yarno. Die is normaal de rust zelf’.
Michael Witman rondt af: ‘Maar goed weer een rode kaart en weer met 10 man. Maar op karakter hebben we de 3 punten over de streep getrokken. Een zeer groot compliment vandaag naar mijn jongens. Die echt als een team voor elkaar werkten en knokten voor elke centimeter op het veld Dus in mijn ogen een dik verdiende overwinning’.
 
 
Davey van Pelt (Dubbeldam):
‘We begonnen de wedstrijd heel matig. Waren niet fel genoeg, verloren alle duels en er was weinig druk op de bal. Dordrecht kon alles doen wat ze maar wilden. Toen kwam Dordrecht op een 0-1 voorsprong. Met een luchtje van buitenspel. Maar goed, de scheidsrechter liet doorspelen.
‘In de rust alle koppen bij elkaar gestoken en elkaar opgepept. Maar in de tweede helft bleef het onrustig aan de bal. We kregen wel meer kansen met zelfs een zuivere goal volgens het hele sportcomplex. Maar de scheids vertelde door te spelen….
Davey van Pelt rondt af: ‘De keeper van Dordrecht kreeg een rode kaart. We speelden dus tegen tien man. Met nog een kans voor Jordy Wouters wiens inzet op de paal eindigde. Hoelang we ook door zouden spelen, die goal zou er niet meer komen. Al met al heel erg zonde, maar we moeten verder kijken naar volgende week!’
LIVE Molenschot – Dubbeldam

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer
Dubbeldam pas laat naast RCD

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Lees meer