Na twee zeges met dubbele cijfers vroeg Dordt Centraal zich in de voorbeschouwing al af met hoeveel Dubbeldam van Charlois zou gaan winnen. Wie echter de uitwedstrijd van vorig jaar tegen deze ploeg heeft gezien, wist dat dit een beetje voorbarig was. Toen verloren wij letterlijk kansloos aan de Oldegaarde met 3-0.

De trainer kon niet beschikken over Rick de Graaf, Dennis Stam, Damian Pomper, Sven Weijts en Jim Voll. Toen Wesley Borsboom te laat verscheen voor de wedstrijdbespreking, moest hij op de reservebank plaats nemen. In zijn plaats speelde o19 junior Youri de Bruijn in de spits en Dennis Geschiere zakte een linie.

Al direct in de eerste minuut was Dubbeldam dreigend maar een schot van Jordy Wouters kon nog net gekeerd worden. Helaas maakte niemand van Dubbeldam gebruik van de goed genomen corner.

Het was echter al wel snel duidelijk dat dit geen wedstrijd zou worden zoals de laatste weken. Dubbeldam was heel slordig in de passing en leed enorm veel balverlies. Waarschijnlijk iets te veel de voorbeschouwing van Dordt Centraal gelezen en gedacht hebben dat doen we wel even. Maar Charlois was fel en wilde met veel inzet het de koploper lastig maken. Dat deden ze ook en met name via de linkerflank waren ze vaak dreigend.

Toen Charlois uit een scrimmage na een corner de 1-0 binnen prikte was het wel duidelijk dat we een lastige middag tegemoet konden zien. Toch kregen we genoeg kansen om de score weer gelijk te trekken. Maar schoten waren te zacht of gingen huizenhoog over. Daarbij waren we niet scherp genoeg om kansjes in doelpunten om te zetten. Dan wordt het steeds lastiger.

Halverwege de eerste helft kapt Jerry van Ingen enkele verdedigers uit en op het moment dat hij wil schieten wordt er een overtreding gemaakt. De scheidsrechter ziet dit niet en geeft een corner. Een paar minuten later neemt Dennis Geschiere schitterend aan bij een mooie aanval en het wachten is op de bekroning. Zijn teamgenoten rekenen hier echter niet op en zo gaat weer een kans verkeken.

Dubbeldam gaat mee in het spel met Charlois met lange ballen hopen de spitsen te bereiken en dan maar verder zien. Deze tactiek lukt bij de Rotterdammers uitstekend zodat hun verdediging op orde blijft. Maar bij ons komt geen enkele pass aan.

Dan denk je met een 1-0 achterstand te kunnen gaan rusten, de puntjes op de i te zetten en een betere tweede helft te spelen. Maar Dubbeldam schakelt niet snel genoeg om na een aanval en Charlois countert razendsnel. In eerste instantie redt Robin van Dijk voortreffelijk maar in de rebound moet ook hij het antwoord schuldig blijven.

De 2-0 net voor rust leidt tot frustraties en met het verlaten van het veld tijdens de rust krijgt Dennis Geschiere voor praten nog een gele kaart.

De verwachting was in het tweede bedrijf een ander Dubbeldam te zien, maar niets was minder waar. Sterker we hadden geluk dat Charlois in de 48ste minuut de paal raakte anders was de wedstrijd al snel gespeeld geweest.

Gelukkig trekt Dubbeldam daarna het initiatief meer naar zich toe en zet Charlois vast op eigen helft. We krijgen ook genoeg kansen op de aansluitingstreffer, maar zo makkelijk als we de laatste weken scoorden zo moeilijk gaat het deze middag.

De licht aangeslagen Youri de Bruijn wordt vervangen door Sjors Volder, die eerder deze dag maar liefst ZES keer trefzeker was bij he met 1-12 winnende Dubbeldam 2 tegen Terheijden. In beide omlopen scoorde hij een hattrick en de hoop is dat hij met zijn inzet ook nu hetzij kan keren.

Niet veel later vervangt Wesley Borsboom Ricardo Arkes. Wesley komt gewoon op het middenveld te spelen en achterin spelen we verder met drie verdedigers om de druk verder op te voeren.

We krijgen nu ook kansen, heel veel kansen maar de bal lijkt er niet in te willen. Kenmerkend is wel de vrije trap van Dennis Geschiere. Alle frustratie schiet hij van zich af en raakt snoeihard de paal. De doelman duikt wel maar hij had hem nooit kunnen stoppen. In de rebound kan Jordy Wouters met een leeg doel binnentikken, maar hij schiet naast.

Zo’n tien minuten voor tijd bij een van de spaarzame uitvallen van Charlois in de tweede helft schiet men de bal fantastisch achter de kansloze Robin van Dijk, die een minuut later zijn team met een sterke redding behoedt van een nog grotere nederlaag.

In de 85ste minuut redt Sjors Volder de eer voor Dubbeldam als hij sterk doorzet en vanuit een moeilijke hoek de 3-1 binnenschiet. Hoe raar had de wedstrijd kunnen lopen als de scheidsrechter een minuut later de handsbal van Charlois in het strafschopgebied had gezien. Maar als we heel eerlijk zijn verdienden we ook geen punt.

In de laatste minuut kreeg Jordy Wouters nog zijn tweede gele kaart van de middag, zodat hij net iets eerder dan zijn teamgenoten kon gaan douchen.

Volgende week spelen we thuis tegen de studenten van Taurus. Tegen de nummer 10 van de competitie zullen we weer scherp aan de aftrap moeten verschijnen en met de steun van vele supporters de drie punten binnenslepen

sv Charlois 1

3

Dubbeldam 1

Enzo van de Vossenberg Middenvelder
Robin van Dijk Keeper 58'
Stan van Pelt Verdediger
Sjors Volder Aanvaller 85'
Max Bresser Verdediger
Jerry van Ingen Aanvaller
Jordy Wouters Middenvelder 89'
Kevin Bosman Verdediger
9Dennis Geschiere Aanvaller 46'
Wesley Borsboom Middenvelder
Rory van der Weyden Middenvelder
Ricardo Arkes Verdediger
Youri de Bruijn Aanvaller
  1 2 1

[sls id=”5″]