Selecteer pagina

sc Gastel - Dubbeldam 2

We gaan vandaag voorbeschouwen met Robin Dierks (24), linkshalf van SC Gastel. Robin heeft op drie jaar bij RSC Alliance na altijd voor SC Gastel gespeeld. In deze drie jaar heeft Robin op hoofdklasse niveau gevoetbald in de D1 en de C1. Toen Dierks 16 was keerde hij terug naar Gastel en werd hij gelijk kampioen met de B1. Op zijn 18edebuteerde Robin tijdens de nacompetitie voor SC Gastel 1. 

 

Afgelopen weekend werd de competitie afgetrapt tegen SVVV Taurus, een studentenvoetbalvereniging uit Delft. Robin blikte voor ons kort terug op deze 2-0 gewonnen wedstrijd. “Ik denk dat we de wedstrijd vanaf het begin gecontroleerd hebben. De tegenstander is 1x voor het goal gekomen en dit was in één van de laatste minuten. Het enige wat we onszelf kunnen verwijten is dat we er niet meer gemaakt hebben en we het daardoor onszelf een stuk makkelijker hadden kunnen maken.” Doelpuntenmaker Matthijs Nagtzaam is voor Robin de ‘man of the match’. “Voor mij is Matthijs Nagtzaam de Man of the Match. Door zijn twee doelpunten hebben we de drie punten in Gastel gehouden. Daarnaast denk ik dat er echt een collectief stond. Als groep vechten we elke meter voor elkaar en dat maakt ons een sterke tegenstander.”

Komend weekend staat de Dordtse ploeg Dubbeldam op het programma. Robin voorspelt een minimale overwinning voor zijn ploeg. “Ik heb in de jeugd een aantal keer tegen Dubbeldam gespeeld en dat waren altijd pittige wedstrijden. Er zat altijd veel voetballend vermogen in de teams van Dubbeldam en zondag verwacht ik dat niet anders. Toch verwacht ik dat wij de 3 punten over de streep trekken aanstaande zondag. We hebben een sterke groep dit jaar en iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Dat maakt ons een lastig te kloppen tegenstander.”

Robin is duidelijk een ‘teamplayer’, dit blijkt ook uit zijn antwoord wanneer we vragen wat hij persoonlijk wilt bereiken. “Zelf wil ik dit seizoen belangrijk zijn voor het team en veel wedstrijden spelen. Een aantal goals of assists heb ik niet echt in m’n hoofd. Als iemand anders de doelpunten maakt en we staan aan het eind van de competitie waar we willen dat we staan, ben ik tevreden”

Voor het eind van de competitie is Robin realistisch maar ook ambitieus. “Het mooiste zou natuurlijk het kampioenschap zijn! Ik denk ook zeker dat we een groep hebben die daar dit jaar voor kan gaan. Promotie is het hoofddoel en daar moeten we voor gaan, maar met een kampioenschap erbij zou dit natuurlijk een stuk mooier zijn!”

bron: voetbaljournaal.com

PROGRAMMA

LAATSTE WEDSTRIJD