Selecteer pagina

Als je ook slechte wedstrijden wint, word je……..

Als je ook slechte wedstrijden wint, word je……..

Het is een heerlijke zonnige zondag morgen als de mannen van Dubbeldam 4 Langzaamaan binnendruppelen om de 1e thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft af te werken.

Er moest om 11 uur verzameld worden, dus dan is iedereen ook rond die tijd aanwezig. 

Dat zou je denken ten minste…

Helaas dacht onze R-tox dat we om 12 uur moesten verzamelen, wat op zich raar is want de tijd is maar 3 of 4 keer in de groepsapp gegooid. Het zou misschien iets te maken kunnen hebben met dat R-tox meer bezig was om zijn grote, en met grote bedoel ik GIGANTISCHE, collectie 18+ filmpjes te delen met zijn teamgenoten in plaats van de belangrijke informatie te lezen die voorbij komt.

Ook Andeloss was er nog niet. En als dat gebeurd zijn alle ogen gelijk gericht op de groepsapp.

Andeloss heeft namelijk een zeer vermakelijk arsenaal aan smoesjes.

Zo is het in het verleden nog wel eens gebeurd dat zijn nieuwe Bonsai boompje spontaan begon te groeien en hij daar echt even bij moest blijven en daardoor dus iets later zou komen.

De teleurstelling was dan ook groot toen hij deze zondag alleen maar zijn sleutels kwijt was en daardoor wat later was.

Beide heren zaten natuurlijk wel gewoon op de bank.

Trainer Bompa Hughes was afwezig dus nam Tanktop Mike de honneurs even waar. De volgende 11 mannen werden de wei ingestuurd:

Valentino in het doel.
De Lion rechtsback, Damaru en Tanktop Mike centraal en Adje linksback.
Op het middenveld begon Stef op rechtshalf, Pieter Giggsie en Skreutem centraal en Frankie op links.
MMA-Boy en Koster begonnen in de spits.

We begonnen zwak en het was dan ook Beek Vooruit die de eerste kans kreeg.

Na een ingooi kon een speler van Beek Vooruit zo op Valentino af lopen maar die wist ondanks de vele alcoholische versnaperingen de avond/nacht voorafgaande deze wedstrijd gelukkig toch redding te brengen. Een minuut of 10 later werden wij in het zadel geholpen door de keeper van Beek Vooruit. Een afgezwaaide bal kwam bij stef op rechts terecht en die gaf de bal voor, de keeper van beek Vooruit leek de bal makkelijk te kunnen pakken maar dat ging niet geheel zoals hij dat wilde. Na wat grabbelwerk liet hij de bal los en kon Koster van dichtbij de 1-0 binnen tikken.

Na de 1-0 gingen we wat beter voetballen en kregen we zelfs 1 of 2 kansjes om de 2-0 te maken.

Helaas gebeurde dat niet en was de goede fase ook na een minuut of 10 weer voorbij.

De fase die daar op volgde kunnen we gerust bestempelen als een slechte tot zeer slechte fase en deze duurde jammer genoeg ook tot het laatste fluitsignaal.

Toch kwamen we in de 2e helft op 2-0.

Omdat we aan voetballen niet toe kwamen moesten we maar bikkelen, en dat is precies wat R-tox deed. Hij verdiende daarmee een vrije trap halverwege de helft van de tegenstander en pieter Giggsie nam plaats achter de bal.

Met uiterste precisie legde hij het balletje randje 5 meter gebied waar MMA-Boy in kwam vliegen en met een onvervalste schouder/Kopbal het balletje in de verre hoek van het doel kreeg. 2-0 en gelukkig even lucht!

Helaas was dat maar van korte duur want Beek Vooruit maakte niet veel later de 2-1.

Vanuit een klutsbal op de rand van ons 16 meter gebied kwam de bal voor de voeten van een speler van Beek Vooruit en die schoot via via de bal binnen. Niet veel later komen we nog goed weg nadat een doelpunt van Beek vooruit afgekeurd werd. Na wederom zwak verdedigen viel de bal tussen 3 speler van beek vooruit en Valentino bij de 2e paal. Gelukkig kreeg Valentino zijn handen op de bal voordat de tegenstander binnen kan schieten en voorkomt zo de 2-2. Hij blijft hierna wel geblesseerd achter waardoor VladiKnie zijn plaats in het doel voor het laatste kwartier over moet nemen. Het is in dat laatste kwartier vooral tegenhouden en bikkelen om de voorsprong te behouden en de overwinning over de streep te trekken. Gelukkig viel vlak voor tijd nog wel het verlossende doelpunt waardoor de 3 punten veilig zijn. Na een goede diepe bal van Pietje Giggsie op Frankie die goed het overzicht bewaarde en het balletje in de loop speelde van R-tox die het daarna als een echte spits koeltjes afmaakte.

Een hele slechte wedstrijd maar gelukkig hebben we door hard werken wel de 3 punten aan de schenkeldijk gehouden.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Oranje Blauw’14 2 en hopen we natuurlijk de 3 punten weer mee te nemen naar de schenkeldijk.

Het kampioenschap is nog steeds binnen handbereik en we gaan er alles aan doen om die binnen te slepen!