Selecteer pagina

Alles in eigen hand na zege op DHL

Alles in eigen hand na zege op DHL

Dubbeldam begon na een fantastische competitie in de 3e klasse Q4 stroef aan het seizoen in de promotiepoule, van waaruit je ook kon degraderen.
Uit de eerste vier wedstrijden werden slechts drie punten gehaald. Alleen tegen REMO werd nipt gewonnen.
In de vijfde speelronde speelden we in Delft tegen Full Speed en zagen we een team dat zich besefte dat er hard gewerkt moest worden om in deze klasse punten te pakken. Toch kwamen we in deze wedstrijd heel ongelukkig op achterstand nadat een afgeslagen corner loeihard werd binnengeschoten.Vroeg in de tweede helft mocht Dennis Geschiere vanaf elf meter gelijk maken nadat Jordy Wouters werd neergehaald binnen de beruchte lijnen. Zo’n buitenkansje kan je wel aan onze spits overlaten en hij schoot fantastisch binnen 1-1. Ondanks dat Dubbeldam de tweede helft domineerde leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te lopen, een resultaat waar beide teams niets aan hadden. Twee minuten voor tijd kwam juniorspeler Mika Gutierrez in het veld. Bij zijn eerste balcontact passeerde hij zijn tegenstander en schoot vervolgens vanuit een hele lastige hoek de winnende treffer binnen. Door deze zege kreeg Dubbeldam weer aansluiting met de nacompetitieplekken.

Daarna volgen twee thuiswedstrijden die beiden gewonnen worden. Eerst komt het sterke ODB op dat moment de nummer twee van de competitie. Gesterkt door de zege een week eerder begint Dubbeldam sterk aan de wedstrijd en komt al na 4 minuten op voorsprong. Dennis Geschiere schiet op de doelman maar in de rebound is Rick de Graaf er snel bij om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Vlak voor rust krijgen we een domper te verwerken als de scheidsrechter bij een eerlijk duel toch besluit te fluiten en naar de stip te wijzen. Robin van Dijk is kansloos op de inzet. Dubbeldam is daarna even van slag, maar komt na de pauze sterk terug.
In het tweede bedrijf is Dubbeldam heer en meester. Na een snelle aanval van Dubbeldam is Jerry van Ingen niet zelfzuchtig en legt af op Dennis Geschiere. Voor onze topscoorder is het een klein kunstje om de 2-1 binnen te schieten. In de laatste 10 minuten dringt ODB nog wel wat aan maar de defensie onder aanvoering van Dennis Stam geeft geen krimp.

Een week later is Dubbeldam snel klaar met Kethel Spaland. Al na twee minuten zet Enzo van de Vossenberg en in de achtste minuut kan Jim Voll met zijn hoofd nog net een vrije trap van Kevin Bosman aanraken waardoor de doelman kansloos is. Een kleine tie minuten later zien we een prachtige combinatie tussen Jim Voll en Stan van Pelt. Deze aanval wordt schitterend afgerond door onze rechtsback, hij laat de doelman kansloos 3-0.
Het gaat wel erg makkelijk en Dubbeldam neemt duidelijk gas terug. Kethel Spaland kan geen vuist maken en zo kunnen we na 90 minuten weer drie punten bijschrijven.

Op tweede paasdag gaan we op bezoek bij koploper HMSH. Ondanks de 3-1 nederlaag waren we zeker niet kansloos. Na de gelijkmaker van Enzo van de Vossenberg kreeg Dubbeldam kansen, maar deze werden niet benut. Vervolgens komt HMSH door een eigen doelpunt weer op voorsprong. Dubbeldam gaat meer risico’s nemen en dit wordt in blessuretijd afgestraft.

Vorige week kwam WCR uit Rhoon op bezoek dat zich graag wilde revancheren. In de najaarscompetitie staakte de scheidsrechter bij een 2-1 stand in het voordeel van WCR de wedstrijd in de 67ste minuut. Enkele weken later werden de 23 minuten alsnog gespeeld en maakte Dubbeldam na 21!!! minuten de gelijkmaker. Tot uitzinnige vreugde van alle Dubbeldammers scoorde Dennis Geschiere in de 23ste minuut ook nog de winnende treffer. Beide keren kwam de voorzet van Jordy Wouters.
Toch had Dubbeldam het initiatief in de thuiswedstrijd tegen WCR alleen vergaten we te scoren. WCR was nauwelijks gevaarlijk maar kwam halverwege de eerste helft wel op voorsprong na een misverstand in onze verdediging. Op slagvan rust maakte Enzo van de Vossenberg met een prachtig afstandsschot de gelijkmaker.
De tweede helft wordt gedomineerd door Dubbeldam maar we scoren niet en lijkt de wedstrijd op een teleurstelling uit te lopen. Maar in de 90ste  minuut neemt Kevin Bosman een hele goede corner en is het Max Bresser die bij de tweede paal de 2-1 binnen kopt. Wat een terechte zege!

Afgelopen zondag genieten we eerst van een fantastische kampioenswedstrijd van Dubbeldam 2. Onder leiding van Paul Wols, Dennis Oeben, Andre Sleeking, Johan Kayen en Henk Busink pakken zij de titel in de tweede klasse. Dan vertrekken we naar Delft alwaar drie punten gepakt moeten worden om mee te blijven doen om de nacompetitieplaatsen.
Het is een gelijkopgaande eerste helft totdat halverwege DHL een voorsprong neemt. Bij een corner mag een speler geheel vrij en ongehinderd binnen koppen.
Jerry krijgt daarna kansen op de gelijkmaker maar heeft met name pech als zijn inzet door een verdediger van de lijn wordt gehaald. Toch kan de gelijkmaker niet uitblijven. Een prachtige pass van Rick de Graaf wordt fantastisch afgerond door Jerry van Ingen. Nog voor de pauze komt Dubbeldam op voorsprong als Dennis Geschiere een fout in de defensie afstraft 1-2.
Dubbeldam zet in het tweede bedrijf door en komt al snel op 1-3. Na een overtreding op Rick mag Dubbeldam net buiten de zestien een vrije trap nemen. Iedere verwacht een hard schot van Dennis, maar de spelers hebben het anders bedacht en wordt uiteindelijk Wesley Borsboom gevonden die Dubbeldam op een ruime marge zet.
Dubbeldam krijgt vele kansen om de score verder op te voeren maar bent ze niet. Na twintig minuten is de organisatie bij Dubbeldam helemaal weg en kan DHL de 2-3 binnenschieten. Dubbeldam is de controle met name op het middenveld volledig kwijt en een paar minuten later krijgt DHL een levensgrote kans op de gelijkmaker. Gelukkig wordt hij door Robin van Dijk genoeg naar de zijkant gedreven waardoor in het zijnet geschoten wordt. Dubbeldam toont karakter en herstelt zich. Zo’n vijf minuten voor tijd beslist Jerry van Ingen de wedstrijd. Dennis Geschiere passeert zijn tegenstander en is vervolgens niet zelfzuchtig maar legt de bal op een presenteerblaadje voor zijn maatje in de spits. Daarmee is het nog niet gedaan. Als de klok al op 90 minuten staat, stuurt Jordy Wouters onze spits weg en Dennis weet met dit kansje wel raad 2-5.

Dubbeldam staat nu op een vierde plaats die zondagavond recht zou geven op nacompetitie voor promotie. Wat zou dat weer een geweldige prestatie zijn als we nacompetitie gaan spelen. Daartoe moet minimaal gelijk gespeeld worden tegen SEP dat moet winnen om niet in de gevarenzone te komen. Dubbeldam kan niet meer stijgen op de ranglijst, dus mochten we de nacompetitie halen komen we direct in de eerste speelronde in actie tegen de nummer 5 van de 3e klasse hoog A, dat is nu HOV/DJSCR maar ook hier zijn de verschillen nog erg klein.

Bij een zege blijven we de nummer 4 en dan spelen we op 2 juni een thuiswedstrijd, bij een gelijkspel wordt het waarschijnlijk een uitwedstrijd.
Uiteraard rekenen we zondag weer op de steun van vele Dubbeldammers en wie weet hoeveel mooier dit geweldige seizoen nog gaat worden voor Dubbeldam