Selecteer pagina

Afwezigheid Enzo kost Dubbeldam 3 punten

DD3-wedstrijdverslagen-2022-2023 | 0 Reacties

De week na de zure verliespartij tegen Madese boys stond er alweer direct een nieuwe topper te wachten aan de Schenkeldijk. De vrienden uit Brabant waar wij zo’n warme band mee hebben opgebouwd in de loop der jaren. SC Gastel alias FC Engnek. De afgelopen 6 ontmoetingen leverde ongeveer 42 kaarten op. 212 opstootjes en ook wel heel veel goals. Maar dat laatste lag vooral aan de keepers. En dat met name onze keeper. Denk hierbij aan oud gediende Soeteman (sinds hij vader is ontbreekt van de beste man ieder spoor) en gelegenheidskeeper Sjoerd. Maar vandaag merkten we al bij aankomst van de opponent dat er een ander team was meegekomen. Minder engnekjes en wat meer jonkies. Dit zou zomaar eens de ommekeer kunnen zijn. Of zouden de onbekende gezichten nog enger zijn dan de enge van FC Engnek? Er moet wel iets in de grond zitten daar waardoor iedereen uit die nabije omgeving zo vreselijk eng en vervelend is. De tijd zal het leren…. 

De week stond in het teken van rehabilitatie. Een mooi woord voor herstellen van een ongekend zure nederlaag. Helaas ingeleid door onszelf en veroorzaakt door persoonlijke fouten. Ik wil niet weer hierover beginnen dus voor de mensen die het gemist hebben leest u gerust het vorige verslag nog eens rustig door. Korte samenvatting: het was helemaal KUT! Ook zijn wij helaas weer een aantal spelers kwijtgeraakt in de verhitte strijd in Made. Het zal uw trouw lezers en lezeresjes (jaja die hebben we ook) dan ook niet verbazen dat uitgerekend Errory het veld vroegtijdig moest verlaten ivm een heftige en zoals het er naar uitziet langdurige blessure vol onmenselijke pijnen die een normaal mensen in principe niet zouden kunnen verdragen. Maar Errory gaat door. Laat zich niet uit het veld slaan. “Hij is altijd al een taaie geweest hoor. Een keiharde. Een man met een ijzere discipline”, legt mama Connie uit. “Een echte teringlijaaah hoor, als het er op aan komt!”vult Ome Cor zijn druifje aan. Nee, Nick had veel vaker wat vroeger. Maar dat heeft natuurlijk ook te maken met het niet inenten van hem en dat we hem regelmatig in de schuur lieten slapen. Totdat er alleen nog maar een vloer in lag en wij er achter kwamen dat hij half mens – half bever was en  die pleuris gek die hele tering schuur weggeknaagd had,” weet Cockie zich nog te herinneren. Maar zoals het er nu uitziet kan hij de komende 44 wedstrijden even niet meedoen. En gaat hij dan even rustig kijken hoe zijn carriere verder zal gaan binnen Dubbeldam 3. 

Ook Jespertje had nog teveel last van zijn fysieke ongemakken. Het zit onze guitige gamert niet mee de laatste maanden. Hij valt van dip in dip en teleurstelling in teleurstelling. De ooit zo frisse, snelle, leuke, gezellige verdediger is inmiddels getransformeerd tot wandelend mormel met de moed in de schoenen en de gezelligheid op zijn nachtkastje. Erg zuur allemaal. Mocht u toevallig eens met de hond langs zijn huis wandelen loop er gerust eens langs en maak een praatje en drink een bankje thee. Het zal hem ontzettend helpen. Maar kijk hem niet te lang in de ogen aan. Hij kan dan gaan spugen of gekke taal uitslaan. Kleine tip van uw trouwe verslaggever. 

Dan moeten we het ook eens hebben over een deel van de technische staf. De zogenaamde vlaggert. Tuurlijk niks treurigers dan op zondag langs de lijn te marchanderen met een vlag in de hand. Dat beseffen we allemaal. Maar Pietertje Prada heeft er destijds wel degelijk voor getekend. Sterker nog: hij heeft verdomme een heel kleding pakket gehad. Speciaal gemeten. Want een klein potig manneke met een nek van een bulldog die kleed je niet zomaar ff aan. Hier hebben vele sponsors een weekje of 3 voor krom gelegen. Maar feit is dat sinds onze mooiboy alias Sportie Pete aka de Bulldog ofwel de grinttegel dat pakkie in ontvangst genomen heeft is hij in geen velden of wegen meer te bekennen. Het is bijna zorgwekkend. Bijna. Uiteraard. We geven het nog even de tijd en hopen dat hij van de laatste wedstrijden er nog minimaal 1 de zijlijn kan opfleuren met zijn geweldige verschijning. Mocht u hem tegenkomen : Als hij blaft gewoon aaien. Maar niet door zijn haartjes want dan wordt Pietertje een beetje boos. 

Ook boezemvriend Rocco blonk weer eens uit door afwezigheid. De ooit bikkelharde verdediger met een behoorlijk fraaie rechter blinkt feitelijk al jaren uit door bizarre blessures en gekke malle fratsen! Maar dit keer is het de knie (Ja, u kunt Knie afstrepen op de Razendgekke Rocco Rouletteblessure kaart) die hem nekt. Het is zelfs zo erg dat hij wellicht onder het mes moet. We gaan hem dit seizoen in ieder geval niet meer in actie zien. En blijkbaar is het uit het oog uit het hart want de Gray Wizzard zien we steeds minder. Erg jammer. Hopelijk zien we hem nog de rest van het seizoen. 

Verder waren we vandaag verder weer zo goed als compleet. Arne is weer terug van weggeweest. Wijntje Kapperom is ook weer teruggekeerd uit Frankrijk en kan dus weer aansluiten in onze Sterrenformatie. Ook Jeroentje bal onder je schoentje (DIA uit) is weer van de partij. Hij was een weekendje weg naar het altijd leuke en gezellig Middelharnis. Vraag hem er gerust naar als je hem ziet. Hij vertelt er dolgraag over. De doerak! 

We mochten eindelijk weer eens een thuiswedstrijdje spelen. Dat was behoorlijk lang geleden want de tegenstanders zeggen de laatste tijd wel erg vaak af als wij thuis moeten spelen. Toch de angst om tegen ons te spelen natuurlijk. Want verder zijn wij natuurlijk een ontzettend normaal en leuk team. Waarvan akte. De supporters wisten ons ook weer te vinden vandaag. Want het was een zonnige ochtend aan de Schenkeldijk. Iedereen had er zin in. Nou ja iedereen. Bijna iedereen..

Tot onze grote verbazing miste we een dragende speler vandaag in de voorbereiding. Op de app had hij wel gekscherend wat getypt maar dit nam eigenlijk niemand serieus. Hij wilde opgehaald worden want anders kon hij niet komen. Op zich vreemd. Oke hij heeft wel het uiterlijk van een 7 jarige zonder fiets, buskaart of auto maar in werkelijkheid is wel degelijk al 30-er. Je zou zeggen opties te over natuurlijk. Maar de tijd verstreek en nog geen Enzo te zien. Het besef dat hij dus gewoon maar thuis is gebleven en naar zijn bedje is teruggegaan lijkt steeds groter te worden. Niet even mama gebeld om hem te halen. Niet even een fiets geregeld. Of een taxi. Want Enzo heeft super veel centjes joh. Het knulletje! De reuzebaby die nog altijd hetzelfde gewicht heeft als toen hij 11 was had echt wel opties. Maar het lijkt er verdomd veel op dat Enzo zijn team keihard laat vallen. Pijnlijke conclusie. Nu is dat natuurlijk voor een clubhoppertje alias broodvoetballer minder lastig dan voor de echte clubmensen. Maar je had toch wel het idee dat hij inmiddels weer Dubbeldammer was geworden. Helaas. Niets bleek minder waar. De uitdrukking Enzo is wel weer verklaard. Geen zin enzo. Ben moe enzo. Gisteren laat thuis ook enzo. Helemaal kapot enzo. Hier is waarschijnlijk ook zijn naampje op uitgekozen. Maar het mogen duidelijk zijn dat hier het laatste woord nog niet over geschreven en gesproken is. Een sanctie zal zeker volgen. Onthoofding op het statenplein? Stenigen op het damplein? Of gewoon rituele verbranding in de biesbosch. Het behoort tot de opties. Maar eerst moet de Raad van Commissarissen nog bijeen komen en kijken wat we met probleemdossier Enzo gaan doen. Voor nu gaat dit dossier nog even in de linker koelkast. Maar we komen hier zeker op terug. Kort samengevat: Enzo is er dus niet. 

Ook keepertje Gillis maakte het weer erg spannend vandaag en kwam vrij laat de kleedkamer verblijden met zijn bezoek. Maar er was iets. Iedereen zag het aan hem. Geen nieuwe bril. Geen nieuwe kleding. Er was iets ergers aan de hand. Je merkte het aan iedereen. Een soort vreemde gelatenheid leek over het team te zijn gevallen bij binnenkomst van Patrick de Koevoet alias de zwarte cobra. En toen kwam het hoge woord eruit. “IK HEB FUCKING HONGER MAN” Ahhhhhh dat was het! Tuurlijk, zijn broek zat al iets losser. En de eerste tekenen van ingevallen wangen leken zichtbaar. Eng bijna. Alsof iemand na 80 maand Expeditie Robinson de kleedkamer in kwam lopen. Mensen waren terecht zeer maar dan ook zeer ongerust. En we hielden dan ook iedereen tegen die naar de kantine wilde. De weg vrij maken voor Patje. De weg naar het magische hokje. Het hokje met de vette hap. Want lieve mensen, dit had hij echt even nodig. Snel. Wat wil je eten, Pat? Vroeg de lieve dame achter het loket. “Als het met vet en veel is, mevrouw” legt Patje lief maar edoch dringend uit. En zo geschiedden. Maarrrrr ten tijden van dit hele eetritueel waren de andere 21 man en bergie wissels al helemaal klaar om aan te aftrap te gaan beginnen. Maar uiteraard misten wij onze keepert. De hele 16 was nog volledig in de zon. Dus dan weet je zeker dat Patje nog niet in de goal staat. Hij kwam tergend langzaam aan gelopen. Met in zijn handen snacks. Veel snacks. Heel veel snacks. Gelukkig was de tegenstander zo coulant om even te wachten. Want zo is SC Gastel. De goedzakken! Maar gelukkig konden we vrij snel beginnen aan de aftrap.

De 1e helft ga ik gewoon niet serieus verslaan. Want dit was echt ongekend slecht. Leek helemaal nergens op. Fout of fout en slechte passes en schoten werden aan elkaar gereigd. We hadden weinig tot geen aanvallen en de tegenstander leek mee te gaan in het niveau. Wel was merkbaar dat er een heel ander Gastel in het veld stond. Geen gezeik. Geen aanslagen. Geen gelul. Je merkte dat een aantal steunpilaren er niet waren wat de sfeer duidelijk bevorderde. De 0-1 was wel van grote schoonheid. Vanaf een meter of 40 zag de speler onze keeper voor zijn goal staan. Hij had waarschijnlijk onderweg een kipnugget laten vallen en was hier naarstig naar op zoek.  Hierdoor lag de bal snel achter de cobra in het netje. 

Maar we zaten niet bij de pakken neer en bleven wel doorgaan met ontzettend slecht spelen en de bal naar het andere shirtje te spelen. Het leek haast op een bijeenkomst van kleurenblinde mensen die zich hadden verzameld op de schenkeldijk. Want beiden teams hadden strepen. Maar de willekeur van het spelen naar de goede en verkeerde shirts was zo hoog dat dit een vrij aannemelijke conclusie was. Enige lichtpuntje de 1e helft was Sleepie Sven. Hij was een plaag voor de verdediging van Gastel maar helaas stond zijn vizier vandaag niet op scherp. Maar wel werd hij neergehaald in de 16 en volgde er een penal. Niemand minder dan Nick wilde die buitenkansje wel benutten om ook weer eens op het wedstrijdformulier te geraken. 1-1.  Helaas konden we hier niet lang van genieten en volgende de 1-2 vrij snel hierna. Wederom slap verdedigen. Niet meelopen. Niet ingrijpen. ENZOvoorts. ENZOvoorts. Gelukkig was het vrij snel rust. 

In de rust werden er wat wisselingen gedaan want we hadden namelijk hoogbezoek vandaag. En wel uit Mexico. Edward Derksen, onze oud speler die is verkast naar Mexico, was vandaag weer eens in Nederland en bereid mee te doen. Hij begon op de rechterflank. Dit bleek ook een goede strategie. Op Links hadden we Sleepie Sven en op rechts Edje. En van de zijkanten moesten we het gevaar gaan stichten. Want Boy Stond in de spits de 2e helft. En u weet als trouwe lezer dan 1 ding zeker. Hij sleurt, hij rent, hij werkt, hij doet alles. Maar scoren is daar niet een onderdeel van. Goed gezien, lezers! 

We kwamen dan ook vrij snel achter met 1-3 door een vermeende buitenspelval maar Jeroentje bal onder zijn schoentje was even niet scherp. Daar waar aan de overkant de vlagger van Gastel werkelijk overal voor vlagde hier vergat onze Jeroentje even de vlag in de lucht te werpen en zodoende konden de gastheren makkelijk tot 1-3 counteren. Zonde. Want de 2e helft was het allemaal wel iets minder slecht. En Dubbeldam wist elkaar makkelijker te vinden en vooral via Sven en Ed kwamen we steeds gevaarlijk door. Helaas miste Sven en Tak nog een aantal kansen maar wisten we via wie anders dan Boy (kreeg hem nu zo panklaar van Sven dat hij niet kon missen) toch de aansluitingstreffer binnen te knallen. 2-3 dus. De spanning was weer terug. Overigens was op dit moment Enzo nog altijd niet aanwezig. Enzo? Wie? Goed te lezen dat u hem ook al vergeten bent. Hou dit vooral vast. 

Helaas kwam al vrij snel de 2-4. Een aardige aanval werd door de midmid van Gastel feilloos in de kruising gewerkt. En zelfs Patje de panter alias Gillis kon deze duik niet maken. Dat zegt wel iets! Helaas weer de marge van 2. Maar we bleven drukken en kregen ook genoeg kansen om de wedstrijd te doen kantelen. Helaas kreeg Edje ook nog een mooie kans maar hij was even vergeten hoe je ook al weer moest scoren in het Nederlands. En zo twijfelde hij tussen dribbelen en schieten. Dit blijkt geen wonderformule te zijn.  We kwamen nog wel dichterbij door een doelpunt van Tak, die na een mooie steekpass van Wappie de bal rustig in de korte hoek schoot en dus de spanning nog even terugbracht. Maar helaas mocht het vandaag wederom niet zo zijn. Weer 3-4 verlies. Net als vorige week. 6 keer scoren in 2 weken blijkt niet genoeg voor een punt. Dat is een zeer zorgwekkende conclusie. Maar anderzijds bieden wij de supporters wel een hoop vermaak. En daar zijn wij immers  voor. Want de harde kern van Dubbeldam 3 was weer in grote getale op komen dagen. Een grote steun voor onze gladiatoren in het zwart wit. Maar helaas niet goed genoeg voor de 3 punten. 

Volgende week moeten we uit tegen GSC. Ook een affiche waar je als voetballer alleen maar van kan dromen. En uiteraard hopen we dat jullie supporters ons komen toejuichen en ondersteunen. Maar we begrijpen ook heel goed dat je zo ver mogelijk van dit veld en deze wedstrijd verwijderd wilt zijn. Hoe dan ook: tot snel en anders tot het volgende verslag. 

Perschef Dubbeldam 3 

Related Articles

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Lees meer
Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Lees meer
Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Lees meer