Selecteer pagina

Als het aan D66 en de Verenigde Senioren Partij (VSP) ligt maakt de gemeente Dordrecht maximaal een miljoen euro extra vrij om na jaren soebatten tot een oplossing te komen voor sportpark Schenkeldijk.

,,Dit is een ereschuld’’, zei Kevin Noels (D66) vanmiddag tijdens een raadsvergadering in het stadhuis. ,,De verenigingen mogen niet de dupe worden van bestuurlijk falen.’’ De raad maakte al vier jaar geleden 5,5 miljoen vrij voor de verhuizing van vier verenigingen, maar tot op heden is daarvan pas één daadwerkelijk elders gevestigd. OMC is sinds dit jaar gevestigd op sportpark Krommedijk, waar het sindsdien door het leven gaat als de amateurtak van FC Dordrecht.

Voetbalvereniging Dubbeldam, Tafeltennisvereniging Dordrecht en korfbalclub Movado zijn al tijden in gesprek met de gemeente om gezamenlijk een nieuw onderkomen op Schenkeldijk te betrekken, maar tot op heden heeft dat nog niet tot resultaat geleid. Het geld dat de raad wil uitgeven is te weinig voor wat de clubs willen. Daarom wil D66 nu met het extra geld komen om er alsnog met elkaar uit te komen.

Onduidelijk is nog hoe de rest van de gemeenteraad over het voorstel van de oppositiepartij denkt. De VVD lijkt er nog niet voor warm te lopen. ,,Dat is wel heel veel geld hè’’, vond Marc Merx van die coalitiepartij. ,,U zegt dan wel dat het om maximumbedrag gaat, maar wij weten allebei dat dat ook op gaat.’’

Bron: AD de Dordtenaar