Selecteer pagina

De bouw van het nieuwe sportcomplex voor voetbalvereniging Dubbeldam, korfbalclub Movado en tafeltennisvereniging Dordrecht begint ergens halverwege 2019. Dat zegt de Dordtse wethouder Marco Stam.

De drie clubs zijn al jaren bezig met de nieuwbouw, maar tot nu toe is het er steeds niet van gekomen. Vorig jaar leek er na jaren overleg en gepraat eindelijk een akkoord te zijn, maar toen bleek dat door de aangetrokken markt de bouwkosten gestegen waren. De clubs hadden een miljoen meer nodig dan de gemeente wilde uitgeven.

Wethouder Marco Stam zegt nu dat gewerkt wordt aan het plan. ,,Niets ten nadele van de vorige ambtenaren, maar ik heb er nu nieuwe mensen op gezet omdat in de loop der jaren wat ruis op de lijn ontstaan was. Nieuwe bezems vegen schoon. Ik ga er vanuit dat ergens halverwege 2019 een eerste paal de grond in kan.”

Krommedijk

Hij heeft begrip voor de zorgen van drie clubs op sportpark Krommedijk. Die schreven een bezorgde brief, omdat al maanden niet is overlegd over de plannen daar. OMC verhuist erheen en het stadion van FC Dordrecht moet verbouwd worden. ,,In het laatste gesprek hebben we afgesproken dat de clubs zouden nadenken over hoe zij de toekomst en samenwerking zien. Daar hebben we niets op gehoord, dus het is tijd dat we weer om tafel gaan zitten.”

Bron: AD.nl