Selecteer pagina

Sporthal De Dijk uitbreiden en een nieuw complex voor voetbalclub VV Dubbeldam. Dat zien burgemeester en wethouders in Dordrecht het liefst gebeuren op het sportpark aan de Schenkeldijk. De gebruikers zijn vooralsnog sceptisch. ,,Eerst zien, dan geloven.’’Ilse van Driel 22-02-19, 19:51 Laatste update: 19:54 

VV Dubbeldam, korfbalvereniging Movado en Tafeltennisvereniging Dordrecht pleitten de afgelopen jaren voor één gezamenlijk sportcomplex aan de Schenkeldijk, onder de noemer van De Paraplu. Dat plan gaat, als het aan het college van Dordrecht ligt, niet door.

Ik zal niet juichen voordat de eerste palen voor de nieuwe accommoda­tie besteld zijnArie in ’t Veld, VV Dubbeldam

Afgelopen maanden is gewerkt aan zes scenario’s. Eén van die scenario’s heeft de voorkeur. Uit financieel oogpunt en gezien de mogelijkheden om met zoveel mogelijk clubs samen te werken. Daarin wordt sporthal De Dijk, nu voornamelijk in gebruik van volleybalvereniging Next Volley, uitgebreid. Zo ontstaat in die hal ruimte voor de korfballers en de tafeltennisclub.

VV Dubbeldam krijgt in het plan een eigen accommodatie, ten zuiden van de huidige velden. ,,Hartstikke mooi dat we in dit plan onze eigen plek krijgen. Maar het idee van meer samenwerking op het park wordt nu kennelijk losgelaten”, reageert voorzitter van VV Dubbeldam Arie in ‘t Veld. Hij noemt het plan van De Paraplu zelf nog altijd een realistisch voorstel. ,,Dus in die zin ben ik het niet eens met de conclusies die nu door het college worden getrokken. Maar goed, we moeten verder. Al zal ik niet juichen voordat de eerste palen voor de nieuwe accommodatie besteld zijn.”

De voorzitter vraagt zich bij het zien van het nieuwe plan af in hoeverre zijn club zelf moet gaan meebetalen aan de nieuwe sporthal. ,,We moeten nu samen naar het financiële plan gaan kijken. Ik ben heel benieuwd hoe de constructie straks in elkaar steekt.” Ook Erik Hoffmann, voorzitter van Movado, heeft vraagtekens bij het feit dat de clubs een financiële bijdrage moeten leveren. ,,Moeten, dat vind ik een boude stelling. Gezien wij weg moeten van onze huidige plek, zie ik niet waarom wij zouden moeten betalen. Maar daar gaan we ongetwijfeld over in gesprek.”

Sportcampus

De totale kosten voor het plan komen neer op 5,5 miljoen euro. ,,Daar zit dan echt alles bij. Van het gereedmaken van het terrein tot de infrastructuur”, zegt gemeentewoordvoerder Mark Benjamin. Het idee is dat er een sportcampus ontstaan aan de Schenkeldijk waar in de toekomst ruimte is voor meer clubs.

Het plan komt niet als een verrassing voor de drie clubs. ,,We zijn al maanden op de hoogte dat het deze kant op zou gaan. Maar fijn dat nu ook de rest van het college achter wethouder Marco Stam staat”, aldus Hoffmann. Hij is blij met het plan zoals het er nu ligt. ,,We zijn spekkoper als we terecht kunnen in De Dijk.” Tegelijkertijd blijft hij sceptisch. ,,We praten hier nu al jaren over. Eerst zien dan geloven.”

De drie clubs zijn al jaren in gesprek met elkaar en de gemeente voor die door de gemeenteraad gewenste samenvoeging op sportpark Schenkeldijk, maar telkens kwam er een kink in de kabel. De gemeenteraad vroeg in december aan Stam of hij voor 1 maart een aantal scenario’s kon komen voor het sportpark. Hij vroeg meer tijd, maar dat kreeg hij niet

Bron: AD