Selecteer pagina

Aartsrivaal RCD eenvoudig opzij gezet

Aartsrivaal RCD eenvoudig opzij gezet

Een week na de fatale klap waar er verloren werd tegen de grote concurrent Jeka 10 moest Dubbeldam vandaag zich zien te herpakken en strijden tegen aartsrivaal RCD. Bijkomend voordeel hiervan is dat je niemand, maar dan ook niemand, hoeft te motiveren om tegen RCD te spelen. Van nature heb je een hekel aan RCD als Dubbeldammer zijnde. Je wilt nooit verliezen van RCD. Dat zijn basisregels van het  Dubbeldammer zijn. Diepgeworteld door de vezels van onze club heen.  Helaas geldt dit ook andersom en zullen we dus weer scherp moeten zijn vandaag! 

Allereerst willen wij, namens Dubbeldam 3, De Kolonel en zijn manschappen van harte feliciteren met het kampioenschap. Ongekend knappe prestatie. Een top prestatie. Buitenaards bijna.  Met Arne van Weerden als aanvoerder kampioen worden. Dat kunnen toch niet veel trainers zeggen. Alleen Paul “ De Kolonel” Wols  en zoonlief Dennis, die dit kunstje ook als eens flikte met Dubbeldam 2.  “ Ik ben heel trots op deze prestatie, kampioen worden met Dubbeldam 2 en dat met Arne als aanvoerder. Dan ben je een grote trainer” aldus  de Gnoe Senior.  

Maar zoals de meeste wel weten kon dit helaas niet gevierd worden in onze mooie kantine aangezien de burgermeester dacht een punt te moeten maken door Dubbeldam 2 zondagen dicht te gooien door een aantal schermutselingen ergens een maand geleden waar Dubbeldam helemaal niet aan kon doen overigens maar Burgermeestertje moest even zijn stempel drukken. Mensen van de gemeente schijnen dus toch over een dosis daadkracht te beschikken, iets wat wij de laatste jaren toch verdomd weinig  van gezien hebben. Zeker als het gaat over onze plaatselijke VV. Maar goed laten we hier maar niet teveel woorden aan vuil maken.. 

Maar punt was dus wel dat er geen bier te vinden was op Dubbeldam. Kampioenen Ole Ole met een flesje AA en een blikje Groene ijsthee horen zingen is toch anders moet ik zeggen. Sjors Volderin scanderen met een zakje pinballs en een blikje fristi, het is bijzonder. Maar helaas was het een bierloze zondag. Veel erger kan je mensen niet straffen. Kijken naar Kelderklasse wedstrijdjes, of meedoen, met de wetenschap dat er geen bier zal volgen is een marteling.  Weten dat je meer kans hebt op een koud kratje pils in de sahara dan op de voetbalclub doet een ieder pijn. 

Maar we moesten ons weer herpakken en de vijand RCD zien te verslaan. We miste wederom een aantal belangrijke pionnen. Rory was nog geblesseerd van vorige week. Nu is dit geen bijzondere zin. En vermoedelijk kan je deze zin terugvinden in zeker 15 wedstrijdverslagen van dit seizoen. Maar dessalnietemin een aderlating voor de mannen. Ook Jeroen Burgers ontbrak vandaag. Hij had het ingenieuze idee om te gaan afronden donderdag met een aantal andere. Maar zoals iedereen weet heeft Jeroen de traptechniek van een 7 jarige. Wel een 7 jarig kameel met lepra en een kunstknie. Maar hij vond het toch nodig dit te doen. Met een fikse spierscheuring tot gevolg. Een a4-tje van 80 grams aldi papier scheurt nog lastiger dan de zwaar verwaarloosde spieren van Jerommeke. Al met al geen verstandige keus. “ Ik doe er gewoon alles aan om niet thuis te zijn” was Jeroen reactie. “ Zeker niet nu ons huis helemaal overhoopt ligt en wij geen keuken meer hebben. “ aldus Jeroen. “ Niet dat Instamara daar ooit te vinden was maar toch je mist zon keuken wel”. Het aantal selfies van Camara groeit met de dag joh. Ik kan er niet meer mee omgaan, al die vrouwen, al die foto’s, al die bevelen., al die minderwaardigheid over mij, nee , je mag gerust weten dat ik soms stuk zit. Dan maar een spier scheuren,” waren de rake woorden van Jeroentje. 

Ook Ferdy ontbrak dit weekend. Hij was een weekendje weg met zijn allesie Judith. Ze zijn een week naar Schotland. “ Hij heeft wel zijn vlag bij hoor” verteld Judith vanaf hun vakantieplek. “ Hij heeft al aardig wat schotten buitenspel gezet” aldus Judith.  Ook roept hij regelmatig snachts “ Nee, Nick ik hoef er niet in hoor, pas als het 7-0 staat, en schreeuwt hij met enige regelmaat : Stolk , STAPPENNNNN LAMLUL! “ zegt Judith hier nog over. “ Het is goed dat we hier zijn nu om het hoofdje te legen want  Ferdinandje is zichzelf niet meer. Hij had dit zo nodig.” 

Verder waren we compleet om te starten tegen RCD in de volgende opstelling: 

Op doel Sweetyman, achterin speelde Jesper, Wappie en Stolkie,  Op het middenveld speelde Tak, Jeff, Axel, Stefan en Schellenbach en in de spits Nick en Michel.  Op de bank hadden we vandaag Wolsie, Rocco en Pieter. 

De voorbereiding naar de wedstrijd toe was vrij gezapig. De teleurstelling droop er vanaf. De teleurstelling van het missen van het kampioenschap. Alleen Axel heeft nog hoop. “ Als we vandaag winnen zijn we toch gewoon kampioen? Axel is al 14 dagen aan het rekenen geweest om er achter te komen hoe het precies zit. Dus mocht u hem tegenkomen feliciteer hem gewoon met het kampioenschap. Zo’n jongen moet je niet verder de put in trappen. “ Het is net Rainman. Of zijn kamertje heeft die overal getallen en optelsommetjes geschreven, zegt vader Evert. Hij is al weken aan het rekenen. Het eet hem op. Hij komt er maar niet uit. “ aldus zijn vader.  Het is wel sneu, want zoals jullie allemaal weten kunnen wij beste rekenen, zeker als het aankomt op rondjes” aldus Evert. 

De wedstrijd begint zoals we hadden verwacht. Dubbeldam was duidelijk de betere ploeg en had het meeste balbezit. En wat je dan vervolgens verwacht als je ons beetje gevolgd hebt dit seizoen is dat we er geen klote mee doen. Ook dat is juist. Een foutenfestival werd het. Aanvallen werden met toevalligheden aan elkaar geregen. Het was duidelijk te zien dat het nergens meer over gaat.  De 1-0 ontstaat eigenlijk zo. Een paar hele slechte passes die net te hard waren of net niet zuiver kwam per toeval voor de voeten van Wijniertje en die bedacht zich geen moment en verschalkte de keeper met een werkelijk geniaal en  “Bergkampiaanse” treffer. Als een trekstoot bij het biljarten stifte Reintje de bal over de compleet kansloze doelman heen. “ Heb je gekeken Stolk”, schreeuwde Wappie naar Patrick toe.  Hier kwamen even wekenlange frustraties omhoog zover was duidelijk. “ Ja, ik liet me gaan ja” , zegt Wappie. Maar die jongen loopt mij al weken te kleineren, etteren, uitdagen en te vernederen met allerlei opmerkingen en gebaartjes, dan kan zon doelpunt je wel even te veel worden, legt Reintje uit. Hij raakt hem helemaal verkeerd, meer zeg ik er niet over” komt Stolk terug. 

Hoe dan ook we staan 1-0 voor en het voetballen gaat iets makkelijker. RCD begint traditioneel iets meer te janken en de scheids deelt ook mee in de misaire. Een speler van RCD die door totale onkunde op de bal gaat staan en op zijn snufferd gaat krijgt van de ref een vrije trap mee. Al met al niet best allemaal. Gelukkig scoorde we vrij snel ook de 2-0 en was de ban van RCD helemaal gebroken. Een korte vrije trap werd door Nick snel genomen en Michel schoot op de keeper en in de rebound was Jeff er als de kippen bij om de 2-0 in te tikken.  Een mentale knak voor RCD. Op een gevaarlijke uitval na werden zij de hele 1e helft eigenlijk nauwelijks gevaarlijk.  Ook de 3-0 werd vrij snel en vrij makkelijk gemaakt. Na een behoorlijk aanval via Nick en Jeff eindige de bal bij Michel en hij wist dit keer wel tot scoren te komen. Een week te laat. Maar oke, 3-0.  Ook de 4e goal kwam nog voor de rust.  Jeff kwam goed door op links, hij was sowieso een plaag voor de RCD-ers die hem alleen konden stoppen door te schoppen, en wist Schellenbach te vinden in de 16 en Schellibacchi moet je geen kansen geven in de 16 want dan is onze Dubbeldamse goalgetter bijna altijd dodelijk in de afronding, zo ook nu: 4-0 dus. 

We gingen rusten met 4-0. Er was dus ruimte genoeg om te wisselen. Jespertje had alweer behoooooorlijke last van een aantal spieren, pezen, gewrichten, bloeduitstortingen, aanhechtingen en gezwellen om en rond zijn benen.  Rocco kwam voor Jespertje en Pieter voor Stefan. Die overigens weer exemplarisch 2 gigantische kansen om zeep had geholpen op de door hem zo karakteristieke wijze. Klasse Steefie! Ook Wolsie kwam er in de tweede helft in voor Schellibacchi. 

De tweede helft gaan we niet verslaan. Want dit sloeg helemaal nergens op. Twee teams die er eigenlijk geen zin meer in hadden. Een tempo van een gemiddelde kelderklasse 8e klasse. Foute passes, slechte rushes, kansloze doelpogingen en nog veel meer slechte dingen waar een paard de hik van krijgt. Er viel ook nog een goal voor RCD maar dit was slechts voor de statistieken. Dubbeldam kreeg ook de 2e helft de betere kansen. Tak kreeg nog een bal een meter of 5 voor de goal voor zijn voeten maar wist de bal op zeer knappe “Meijeriaanse” wijze naast te krijgen.  Ook een heel knap afstandschot van Stolk van zeker een meter of 60 verdiende meer. De bal eindigde tot groot plezier van de Gnoe op de lat. “ Anders moet je dit weer 2 jaar aanhoren van Stolkovic” aldus de Gnoe. “ Die jongen loopt al teveel naast zijn schoenen, al komt dat meer door zijn scheven knieen, aldus de Gnoe.  Weinig hoogtepuntjes dus deze tweede helft.

Het absolute dieptepunt moest nog komen. Wij kregen een penalty na een stevige charge op Michel, overigens onterecht volgens menig RCD’er. Maar Soeteman wordt door Nick zelf naar voren geroepen om dit buitenkansje te verzilveren.  Maar niets is wat het lijkt soms. Veel meer duits worden acties niet meer bedacht. Onze Sjaakie Slagtand laat de keeper komen en neemt vervolgens zelf de penalty om toch ook zelf op het wedstrijdformulier te komen. Herinnert u zich Lothar Mattheus nog? Matthias Sammer? Rudi Voller? Jurgen Klinsmann? Olivier Bierhoff? Nou deze mannen waren lang niet zo duits als onze spits Nick WillemSchwein. “ Gisteren tijdens ons etentje in het Bevertje (geen grapje) heb ik besloten om van me af te bijten. Mij niet meer het kaas van het brood te laten eten en dus te kiezen voor eigen succes” aldus Nick.  Oke, het was misschien niet sympathiek maar ik doe alles voor die fles apfelkorn die op het spel staat voor de topscoorder van dit seizoen. En de Gnoe hijgt in mijn nek” aldus Ceta. 

Het was een inmens bizarre, smerige, trieste actie van onze spits. Maar eigenlijk was er lamgs de kant weinig reactie op zijn actie. “ Het is gewoon een tyfusventje, aldus Cor, vader van Nick. “ Simon Slagtand is niet goed joh, ik ben de enige normale van de familie” aldus Errory. Ook trouwe supporter Ries stond niet te kijken van deze actie. “ Een bever verliest wel zijn tanden maar niet zijn streken” komt Ries met een prachtig spreekwoord op de proppen.  De wedstrijd eindige in 5-1 en daarmee werd RCD makkelijk afgeschud. De vreugde na de wedstrijd was vooral voor ons tweede. Een aantal mensen zijn met gierende banden richting de stad gegaan om dit te gaan vieren met onze helden van Dubbeldam 2.  Helaas had Nick ook hier weer negatief de aandacht. Iedereen was aan feestvieren en aan het drinken maar helaas moest Nick weer de halve tent slopen door met zijn slagtanden aan het hout te gaan zitten knagen (zie foto). Volgens ooggetuigen is er weinig van de bar en het plafond over. “ Het was een ravage, aldus Shannon Monster, eigenaar van de kroeg. “ De houten stukken lagen door de hele straat. De halve bar is weggeknaagd. Nee, dit gun je niemand. Een feest is leuk maar ik zit met de (houten) brokstukken, aldus de eigenaressen. 

Het bleef nog lang onrustig in de stad en zo zijn wij bijna aan het einde van het seizoen en staat ons nog een wedstrijd te wachten tegen UVV uit. Een wedstrijd die nergens meer omgaat want JEKA zal zeker niet verliezen van Beek vooruit. We kunnen wel terug kijken op een mooi seizoen met elkaar dus zullen ook de laatste wedstrijd winnend willen afsluiten. Kom gerust kijken dus komende zondag in het mooie Ulvenhout. Tot zondag en anders tot volgend seizoen want dan zullen de mannen van Dubbeldam 3 uiteraard weer er alles aan doen om u te voorzien van entertainment en vermaak zoals u van ons gewend bent! 

Tot volgende week! 

Dubbeldam 3