Selecteer pagina

Wesley Borsboom

De KNVB gaat clubs misschien toch de mogelijkheid geven te promoveren of te degraderen. Dat meldt De Stentor.

De KNVB gaat de amateurcompetities de komende weken vorm geven. Bij de teaminschrijvingen kunnen clubs aanvragen om op een hoger of lager niveau ingeschreven te worden. „Ondanks dat er geen promotie en degradatie wordt toegepast, gaan er teams volgend seizoen niet meer uitkomen in deze categorie. Dit kan onder andere ontstaan door een overstap van speeldag, fusie van verenigingen of door een terugtrekking uit de categorie A. Daarnaast bieden we verenigingen de mogelijkheid om een verzoek te doen om komend seizoen op een lager of hoger niveau uit te komen. Het bestuur amateurvoetbal gaat deze verzoeken behandelen en beoordelen of hierdoor de belangen van andere verenigingen geschaad worden.”

De KNVB ontving de afgelopen week veel berichten van clubs die met een riante voorsprong in de competitie eindigden. Poortugaal, CION, RBC, Oss’20 en Sparta Nijkerk stonden ver voor maar zagen promotiekansen na de KNVB-beslissing verdwijnen.

„We willen alle clubs die een verzoek hebben met betrekking tot het speelniveau van een team in de categorie A vragen om dit uiterlijk 1 juni door te geven”, zo stelt de KNVB in een mail naar de clubs. „Na 1 juni verwachten we snel duidelijkheid te kunnen geven over het opvullen van de opengevallen plaatsen.”