Selecteer pagina

5 jaar later weer een memorabele 1 april

5 jaar later weer een memorabele 1 april

2013

Vijf jaar geleden werd op 1 april Rijsbergen bedolven onder de Dubbeldammers.
Na enkele moeizame jaren kon op deze dag de tweede periodetitel gepakt worden in het eerste seizoen onder leiding van Roy de Bruin en Fred Koster.
Na iets meer dan 25 minuten spelen dompelde VVR de Dubbeldammers in rouw door een strafschop te benutten.
Lang leek de spanning grip te hebben op onze brigade. Tot Kjeld Koster in de 50ste minuut met een fantastisch afstandsschot de stand weer gelijk trok.
Dubbeldam had een overwinning nodig om te titel binnen te slepen. Met nog een kwartier te gaan kwam Dubbeldam met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Wesley Borsboom. Ook trainer Roy de Bruin werd achter de afrastering gestuurd.
Mitchell Wouters en Erik Jan Tak kwamen in het veld om nog offensiever op jacht te gaan naar de winnende treffer.
toch moesten de Dubbeldam supporters tot de 87ste minuut wachten.
Toen was het Jeffrey Stam die Dubbeldam naar de overwinning schoot en kon er eindelijk weer feest gevierd worden.

2018

Dit jaar viel 1 april op eerste paasdag, al jaren een voetballoze dag. Maar dit jaar werd anders beslist, niet voetballen op tweede maar op eerste paasdag en zo stonden twee wedstrijden op het programma.
Een uur later dan normaal speelde Dubbeldam 2 een uiterst belangrijke wedstrijd tegen Madese Boys waarin gewonnen moest worden.
Maar het duel startte dramatisch want al binnen 5 minuten keek Dubbeldam tegen een 0-1 achterstand aan.
Na iets minder dan een half uur spelen komt Dubbeldam op gelijke hoogte.
Jeugdspeler Mika Gutierrez die iedere week weer bereid is naast zijn eigen wedstrijden ook met het tweede mee te gaan, maakt de gelijkmaker en heeft even later ook de 2-1 op zijn schoen. Het laatste schot gaat net over en zo rusten beide ploegen met een 1-1 stand.
Dubbeldam 2 maakt het zichzelf erg lastig door veel kansen onbenut te laten. Madese Boys komt met tien man te staan na een rode kaart. Maar dan breekt het Sjors Volder kwartiertje aan. Hij schiet Dubbeldam naar een 2-1 voorsprong. Lang duurt de vreugde niet want al snel benut Madese Boys de eerste kans van de tweede helft 2-2. Een verkeerde terugspeelbal in de 88ste minuut dompelt Dubbeldam in treurnis als Madese Boys ook nog 2-3 scoort. Nog in dezelfde minuut mag wederom Sjors Volder vanaf de elf meter stip Dubbeldam weer op gelijke hoogte brengen en hij verzilvert dit buitenkansje 3-3.
Het toont het karakter van de mannen van Paul Wols dat ze ook op jacht naar de winnende treffer. Diep in blessuretijd is het wederom Sjors Volder die Dubbeldam aan de zege helpt 4-3!!! Ja dan verdien je een ode.

Dubbeldam 1

wat een mooie zondag!

Drie kwartier later speelt Dubbeldam 1 tegen Pretoria R. Direct valt op dat er een andere keeper op doel staat bij de Rotterdammers en deze blijkt een uitstekende vervanger te zijn. Dubbeldam krijgt kans op kans maar vindt telkens deze geweldige doelman op zijn weg. En zo kan het dat ondanks de vele kansen er toch met 0-0 gerust gaat worden.
In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Dubbeldam voortdurend in de aanval, maar telkens de Rotterdamse doelman die een feestje voor Dubbeldam verstoort. Aan de andere kant moet Robin van Dijk eenmaal in actie komen. Na een nonchalante hakbal van zijn eigen medespeler treedt hij sterk op. Ook in de rebound weet hij tot twee keer toe een treffer te voorkomen.
Uiteindelijk is het na bijna een uur spelen Jerry van Ingen die de ban breekt en Dubbeldam op voorsprong schiet 1-0. Helaas moet Max Bresser  geblesseerd het veld verlaten. In zijn plaats komt Ricardo Arkes. Dubbeldam heeft het achterin goed staan en als Jerry van Ingen in de 84ste minuut ook de 2-0 scoort is de wedstrijd gespeeld.
Na afloop heeft de zondagselectie een schitterend schilderij gemaakt door Erik Jan Tak voor Rory van der Weijden. Niet zoals onze aanvoerder grapt als afscheidscadeau maar als hart onder de riem bij zijn herstel na de zware knieblessure.
’s Avonds genoten onze mannen nog van een Chinese maaltijd met elkaar en werd eerste paasdag prachtig afgesloten. Wat een mooie dag toch weer ondanks het toch wat koude en gure weer.